Guide til vedligeholdelse af bil

Sådan bliver din bil fresh cars

Hvordan fjerner man røglugt? Dette er et spørgsmål vi ofte bliver stillet på freshcar.dk. Vores svar er: Fjern lugt af røg eller anden dårlig lugt i forbindelse med indvendig rengøring af bil. 

Selv om du sikkert passer godt på din bil, vil der alligevel med tid samle sig lidt skidt i din bil. Måske har du haft en passager som har røget i din bil eller nogen har måske spildt væske på sædet. Uanset hvad så er indvendig bilpleje af din bil, noget du skal igennem en gang i mellem og det er bestemt ikke noget der behøver tage en hel weekend.

Klargøring af bil

Start med at åbne bilens døre og evt. bagsmæk, så bilen bliver luftet godt igennem mens du rengør den.

Oprydning i bilen

Papir og andre affaldsligne genstande du har liggende i bilen kan både suge og afgive fugt og i sær i vinterhalvåret kan du risikere at bilens ruder dugger når du starter bilen op. Fjern derfor alle unødige genstande fra bilen og gør det som det første trin i din rengøring / bilklargøring.

Indvendig rengøring af bil
Indvendig rengøring af bil

Støvsug bilen

Hvis skidt får lov at ligge i længere tid, bliver det svære at fjerne det. Prioriter derfor at støvsuge måtter, sæder og bagagerum. Hvis du tager måtterne ud af bilen vil det være en god ide af banke dem fri for støv og andet møg.

Hvis du har lædersæder i bilen, så pas på ikke at ridse dem når du støvsuger, brug derfor en blød børste på støvsugerhovedet. 

Rengøring af overfladerne

Hvis du er ude i en hurtig rengøring, kan du godt nøjes med en tør klud eller en opvredet klud til paneler og diverse overflader. Men sørg for at fjerne alt støv og pletter. Er det til gengæld den store rengøringstur du er i gang med, så lav en spand vand med sæbe klar. Et par dråber af et ganske almindeligt rengøringsmiddel er helt fint. Du kan også vælge at købe en sæbe der er særligt egnet til vask af kabinen. Fjern lugt i bil ved at være flittig med vand og sæbe

Er der pletter på stofsæderne så brug en pletrens. Har du lædersæder så brug læderrens og smør bagefter med lidt læder pleje.

Behandling af gummilister og overflader

Til cockpittet bruges en cockpitrens. Cockpitrensen sprøjtes på fladerne og tørres efterfølgende af med en tør klud.

1 til 2 gange om året anbefales det at være lidt ekstra sød ved bilens gummilister og overflader. Det kan derfor være en rigtig god ide at slutte af med at give bilens lister en spray med silikone. Især lige før vinteren kan det være en rigtig god ide. Silikonen hjælper listerne til ikke at mørne.

Ruder og spejle

Når du kører bil er det ret vigtigt at du kan se klart og tydeligt gennem ruderne. Med tiden bliver de indvendige ruder dækket af snavs og trafikfilm. Til rengøring af ruder og spejle bruges et rengøringsmiddel til glas, som du tørrer af med en tør klud. Husk også bakspejl og sidespejle.

Tip. Brug nogle dråber af koncentreret opvaskemiddel til de indvendige ruder. Det skulle hjælpe med at holde ruderne fri for dug.

Bevar den gode duft til bilen

Når du så er færdig med din rengøring skulle bilen gerne dufte skønt af ren bil. Vil du give bilen et ekstra touch, så kan du vælge at installere en air freshener. Med en air freshener vil bilen med garanti slippe af med de dårlige lugte og altid have duft af ny bil med præcis den duft du kan lide. Hos freshcar.dk sælger vi autotilbehør hvor du kan får alt til bilen her i blandt de bedste luftrenser.

Er du ikke til internet shopping findes der i dag masser af butikker som sælger autoudstyr og andet bil gejl. De fleste tankstationer har også et stort udvalg.

Vi har over 120 forskellige dufte til bilen på lager, så klik ind på https://freshcar.dk/luftfrisker & find din helt egen favorit, kvalitet fra første sprøjt. Priser fra 24,95 kr.

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

2 reaktioner

  1. Hej.
    Jeg er interesseret i at lave en firma aftale med jer. Jeg står og mangler luftfriskere og ville høre om det er muligt og prøve nogle af de produkter i har, så vi kan vælge den korrekte vi har brug for. Og hvordan ser jeres prisliste ud i forhold til mængde/rabat

    Mvh
    Sharoon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *